Als consument word ik de laatste jaren steeds meer verwend. Als je mij nog een winkel in wil lokken moet je me niet alleen omringen met een mooi concept, maar ook geweldige koffie schenken, het juiste muziekje draaien en natuurlijk moet je de plek met veel groen inrichten, want anders kom ik helemaal niet meer.

Hoe anders was dit -tot nu toe- voor de professionals die mij deze beleving moesten geven! Planten worden in Nederland verhandeld op de veiling. Dit is een paradijs voor betonliefhebbers, vooral bevolkt door rijtjes karren met planten en bloemen en vrachtauto’s. Een plek waar nog nauwelijks mensen rondlopen en waar planten puur logistiek zo efficiënt mogelijk doorheen worden gevoerd. Daar moesten de bloemisten en de hoveniers en zelfs inkopers van supermarkten en tuincentra hun planten kopen. Opnieuw.. tot nu toe, want die tijden zijn sinds 18 februari 2018 definitief voorbij.

Green Trade Center

Waterdrinker is één van de grootste handelaren in planten van Nederland en heeft haar rol altijd al groter opgepakt dan puur logistiek. De visie was dat je alleen samen met kwekers tot de mooiste producten kon komen en dat het de taak van de handel was om kwekers te informeren over de laatste trends. Dit leidt uiteindelijk voor winst voor iedereen. Waterdrinker heeft de mooiste nieuwste planten, de kwekers profiteren mee van de marktinformatie van de handelaar.

gtc-omvang

Deze krachtige mix: samenwerken en inspireren heeft sinds kort een nieuwe landingsplek gekregen in het Green Trade Center. 25.000m² vol aantrekkelijk uitgestalde planten, bloemen, potten en accessoires die bovendien ruimte geeft aan diverse shop-in-shop concepten zodat deze plek de one-stop shopping plek wordt voor iedereen die om wat voor reden dan ook planten wil inkopen. Denk aan bloemisten, hoveniers, interieurbeplanters, concept store eigenaren, of inkopers van tuincentra.

gtc-styling
gtc-styling

Maar, dat is niet alles. Ik kan er ook koffiedrinken, exposities en trends bekijken, vooraf bestellen via de webshop, of juist laten bezorgen, zeven dagen per week terecht vanaf 05:00 en vier avonden per week tot 21:00. En natuurlijk kan ik mijn busje binnen parkeren om kamerplanten ook in de winter warm te kunnen houden.

Feitelijk behandelt Waterdrinker haar klanten zoals ik als consument inmiddels gewend ben behandeld te worden: ik word geïnspireerd, verleid en verwend zodat ik als groene professsional weer makkelijker hetzelfde kan doen bij mijn klanten. En wij schatten in dat dat stiekem een heel krachtige manier is om de wereld nog meer te vergroenen.

Bekijk de openingsbrochure of de Green Trade Center pagina op de website van Waterdrinker. Er vinden in de openingsweek van 18-25 februari meerdere activiteiten plaats.