In 2016 zal voor de eerste maal de landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar plaatsvinden. Deze competitie is een initiatief van de branchevereniging VHG en heeft als doel de meerwaarde van vakkundig ontworpen, aangelegde en onderhouden interieurbeplanting, in combinatie met het interieurdesign.

Koninklijke Auping Deventer

Auping vindt een inspirerende werkomgeving belangrijk. Bovendien hecht het bedrijf aan duurzaamheid. Daarom gaf het aan Rent a Plant opdracht een groene wand te onwikkelen voor de fabriekshal in Deventer. Op die manier kunnen alle medewerkers profiteren van de gezonde effecten van groen op de werkplek. Rent a Plant plaatste een grote, duurzame, Natural Greenwall.

plant wall

Natural Greenwall in de fabriekshal Auping

Vier genomineerden

De vakjury heeft na een bezoek aan zes in de voorronde geselecteerde projecten, vier inzendingen genomineerd als kanshebbers:

  • Koninklijke Auping in Deventer, Rent a Plant
  • Isala Ziekenhuis in Zwolle, Van der Tol bv
  • Restaurant Fortuyn in Haarlem, Ambius
  • Bibliotheek in Schiedam, Zuidkoop bv

Deze vier projecten zijn inspirerende voorbeelden voor de sector en de markt. Ze laten ieder op een geheel eigen wijze zien dat professioneel ontworpen, aangelegd en onderhouden binnengroen een positief effect heeft op de ruimte en de beleving ervan door de gebruikers.

Criteria

De vakjury heeft de projecten beoordeeld op een aantal vooraf vastgestelde aspecten: ontwerp, technische realisatie, vakmanschap, de toegepaste beplanting, kwaliteitsborging, onderhoud en PR-waarde. Ook de samenhang tussen groen, functionaliteit en omgeving en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht zijn meegenomen in de beoordeling. De vakjury geeft daarnaast per project aan waar eventuele ontwikkelingskansen en verbetermogelijkheden liggen.

Winnaar

Uit deze vier genomineerden kiest de vakjury de winnaar van het predicaat Interieurbeplanting van het Jaar 2016. De bekendmaking en feestelijke prijsuitreiking vinden plaats op 21 januari 2016 tijdens het congres Buildin´Green. De vier genomineerde projecten zullen dan ook worden toegelicht.