In 2016 zal voor de eerste maal de landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar plaatsvinden. Deze competitie is een initiatief van de branchevereniging VHG en heeft als doel de meerwaarde van vakkundig ontworpen, aangelegde en onderhouden interieurbeplanting, in combinatie met het interieurdesign, in het licht te zetten bij zowel zakelijke opdrachtgevers als consumenten.

Restaurant Fortuyn Haarlem

Restaurant Fortuyn in Haarlem is gevestigd in een historisch pand. Tegenwoordig wordt de bijzondere en stoere uitstraling van het interieur versterkt door groene eyecatchers. Ambius plaatste hiervoor een SmartWall, een groene wand met een waterreservoir en ingebouwde technische ruimte. Ook een besloten ruimte aan de achterkant van het restaurant werd groen ingericht met gebruik van mos. Dit alles zorgt voor een prettige en gezonde ambiance voor gasten en personeel.

green wall in kitchen

Groene SmartWall in restaurant Fortuyn Haarlem

Vier genomineerden

De vakjury heeft na een bezoek aan zes in de voorronde geselecteerde projecten, vier inzendingen genomineerd als kanshebbers:

Restaurant Fortuyn in Haarlem, Ambius
Bibliotheek in Schiedam, Zuidkoop bv
Koninklijke Auping in Deventer, Rent a Plant
Isala Ziekenhuis in Zwolle, Van der Tol bv

Deze vier projecten zijn inspirerende voorbeelden voor de sector en de markt. Ze laten ieder op een geheel eigen wijze zien dat professioneel ontworpen, aangelegd en onderhouden binnengroen een positief effect heeft op de ruimte en de beleving ervan door de gebruikers.

Criteria

De vakjury heeft de projecten beoordeeld op een aantal vooraf vastgestelde aspecten: ontwerp, technische realisatie, vakmanschap, de toegepaste beplanting, kwaliteitsborging, onderhoud en PR-waarde. Ook de samenhang tussen groen, functionaliteit en omgeving en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht zijn meegenomen in de beoordeling. De vakjury geeft daarnaast per project aan waar eventuele ontwikkelingskansen en verbetermogelijkheden liggen.

Winnaar

Uit deze vier genomineerden kiest de vakjury de winnaar van het predicaat Interieurbeplanting van het Jaar 2016. De bekendmaking en feestelijke prijsuitreiking vinden plaats op 21 januari 2016 tijdens het congres Buildin’Green. De vier genomineerde projecten zullen dan ook worden toegelicht.