Chris Leichtenberg heeft een visie en dat is duurzaamheid steeds meer doorvoeren in de hele bedrijfsvoering en alle producten en verpakkingen. ‘De Gemeente plaatste laatst een mooie bestelling bij ons. En weet je waarom? Vanwege ons gedachtegoed!’.

Hortus Flora is een bloemist met historie en een verhaal dat teruggaat tot 1804. Maar het bedrijf is ook stevig bezig met de toekomst en trots op het feit dat het bedrijf zichzelf gecertificeerd duurzaam bloemist mag noemen.

Op de site is te lezen dat de gehele bedrijfsvoering duurzaam is. Van schoonmaakmiddelen tot transport. Van verpakking (PVC vrij folie) tot energiegebruik. Van afvalscheiding tot hoe vaak er een werkbespreking wordt gehouden en hoe een jaargesprekken wordt gevoerd. Duurzaamheid gaat over planet, en hoe je je profit maakt, maar ook heel erg over people. Wij worden ieder jaar opnieuw gecontroleerd. Totaal in Nederland zijn er 17 bloemisten met deze certificering. 7 brons, 6 zilver en 4 goud. Het is dus best wel bijzonder om als Hortus Flora bij dit selecte gezelschap te mogen horen!

De uitdaging voor Chris is hoe de gedachtengang achter Into Green en die van de duurzaamheid samen te brengen zijn. Hij laat op zijn Facebook page zien hoe hij dat doet en jij kan hem volgen, helpen, en met hem meedenken.

Facebook page Hortus Flora