Steeds meer onderzoek bewijst dat levend groen de waarde van gebouwen en gebieden op diverse manieren vergroot. Gebouwen worden gezonder, plezieriger, natuurlijker en waardevoller. Daarom kom je groen in het ontwerpstadium steeds vaker tegen. In de uitvoeringspraktijk is groen echter te vaak het eerste dat sneuvelt. Of (en dat versterkt elkaar) wordt het groen na oplevering te slecht onderhouden en dan zingt er vervolgens een ‘mislukking’ door de keten van projectontwikkelaars, architecten, aannemers, interieurbeplanters en overige betrokkenen. Dit kan anders.
Kennis, inspiratie, ervaring en verbinding
We organiseren daarom een congres waarin we de hele keten die over gebouwen beslist, ze ontwerpt, bouwt, inricht, beheert en gebruikt willen uitnodigen om elkaar te ontmoeten, elkaars uitdagingen te begrijpen, verrassende inspiratie en nieuwe kennis op te doen. En passant leer je elkaars taal begrijpen en wellicht zelfs spreken.
Vijf inspirerende sprekers, een prijsuitreiking en een geweldige locatie
Buildin’green vindt plaats in het FOX theater op het eerste complete Cradle tot Cradle kantorenpark van Nederland: Park 20|20 in Hoofddorp Haarlemmermeer, waar we ook een rondleiding krijgen. Dit park is als het ware het levende voorbeeld van wat we willen bereiken: een keten die elkaar begrijpt en versterkt.
Artist impressie van Park 20|20 in Hoofddorp Haarlemmermeer. In werkelijkheid is het park al veel verder gevorderd.
De dag wordt geopend door projectontwikkelaar Owen Zachariasse. Hij vertelt over de totstandkoming van dit kantorenpark, wat hij daar tegenkwam. en wat circulair bouwen nu eigenlijk inhoudt. Daarna gaat architect Raimond de Hullu verder over hoe hij zijn droomgebouwen visualiseerde en nu leads heeft tot in Australie. Het morgengedeelte in de zaal sluit af met groene ontwerper Mike Weinmaster van Green over Grey uit Canada. Dit bedrijf bouwt de de meest waanzinnig grote groene wanden, de grootste van de wereld en hij wil ons graag meer vertellen over hoe hen dat is gelukt.
The Currents, een groene wand van 65 meter hoog, Green over Grey
Daarna gaan we de zaal uit en het park in om een rondleiding te krijgen en te lunchen in Parkcafe Groen. In de middag trapt vernieuwend architect Daan Bruggink van ORGA architecten af met zijn verhaal. Biobased bouwen is nu helemaal hip, maar zo is het zeker niet altijd geweest. Jan-Peter Kastelein van adviesbureau voor het nieuwe werken YNNO deelt de case van Liberty Global met ons. Dit bedrijf wilde aanvankelijk verhuizen, maar heeft toen besloten om de bestaande bouw te vergroenen. Copijn was de groene partner in dit project. Na een afsluitende discussie vindt als toetje de feestelijke prijsuitreiking plaats van het VHG interieurbeplantingsproject van het jaar 2015.
Beeld van het Liberty Global pand, foto Copijn
Samenwerken begint hier
We hebben vanuit Into Green, een structureel samenwerkingsverband tussen de brancheverenigingen VHG (interieurbeplanters en hoveniers) en VGB (handel in bloemen en planten) daarom de samenwerking gezocht met de architecten, BNA en interieur-architecten en ontwerpers, BNO. Bij beide brancheverenigingen was het antwoord spontaan ja: wij herkennen dit probleem en willen graag meedoen aan het verbeteren van de onderlinge communicatie en het netwerk en inspiratie. Wij nodigen onze leden uit. Maar, dit samenwerkingsaanbod breiden we graag uit naar de projectontwikkelaars, de bouwers etc. Hoe breder de keten vertegenwoordigd is, hoe mooier het resultaat van dit congres. Mail gerust naar info@intogreen.nl voor meer informatie hierover.
Inschrijven congres
Het congres vindt dus plaats op 21 januari 2016. De dag begint om 09.30, eindigt om 17.00 uur en omvat vijf sprekers, een rondleiding, een workshop en een prijsuitreiking. Als je lid bent van de VHG, VGB, EILO, BNO of BNA ontvang je een korting van € 30,- op de reguliere entreeprijs van € 125,-. Dit bedrag is inclusief alle hapjes, drankjes, koffie en thee en natuurlijk de lunch in Park cafe Groen, en exclusief 21% BTW.