Let it Grow, het door Flora Holland geïnitieerde innovatieplatform voor de bloemen- en plantensector, start opnieuw met een ondersteunings-programma voor groene start-ups. Tot 10 september kunnen nieuwe initiatieven zich aanmelden om een plek te verwerven. In de eerste editie deden 7 Nederlandse groene innovators en start-ups mee. Nu mogen ook internationale teams meedingen.

Groen geluk in de stad

Let it Grow gelooft in de waarde van planten en bloemen om onze levens in steden gelukkiger en gezonder te maken en wil een maatschappelijke beweging op gang brengen van groene innovaties. Let it Grow zoekt naar concepten die het stadsleven positief kunnen beïnvloeden. De eerste editie van het incubatorprogramma leverde een aantal interessante innovaties op. Zo werd bijvoorbeeld het concept Living Light verder uitgewerkt; een lamp die werkt op energie vanuit planten. De gemeente Rotterdam heeft inmiddels de initiator van het concept opdracht gegeven om een deel van de stadstuin Sint Jacobsplaats op deze manier te gaan verlichten. Een tweede succesvolle innovatie betrof Sprinklr, een door een stylist op maat samengestelde set duurzaam geteelde planten waarbij een app wordt meegeleverd met tips voor het onderhoud. Zo wordt het voor stadsbewoners eenvoudiger zich in huis, tuin, of balkon te omringen met groen dat bovendien mooi blijft.

Ondersteuning voor innovatieve start-ups

Start-ups in de sierteeltsector met goede ideeën die tot het programma worden toegelaten worden gedurende vijf maanden begeleid met trainingen, krijgen een vaste mentor, toegang tot een groot netwerk in de sierteeltsector en een bedrag van 10.000 euro. Daarmee biedt Let it Grow jonge ondernemers een unieke kans een volgende stap te zetten met hun bedrijf en de markt te veroveren met hun innovatieve producten. Nederland is dé plek voor bedrijven die werken met bloemen en planten en heeft een sterk wereldwijd netwerk. Daarmee is het programma ook interessant voor internationale ondernemers.

drawing

Aanmelden

Inschrijven voor het nieuwe, nu ook internationaal georiënteerde incubatieprogramma kan van 24 mei tot 10 september via https://letitgrow.org/apply. Het programma begint op 31 oktober en eindigt eind maart 2018 met de tweede editie van het Let it Grow Greenhouse Festival.