In 2018 vindt voor de derde keer de landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar plaats. Deze competitie heeft als doel de meerwaarde van vakkundig ontworpen, aangelegde en onderhouden interieurbeplanting, in combinatie met het interieurdesign. De competitie is een initiatief van Brancheorganisatie VHG.

Voor 2018 zijn vier projecten genomineerd. De vakjury kiest aan de hand van een aantal vooraf vastgestelde criteria uit deze inzendingen de uiteindelijke winnaar van 2018.

 Genomineerden

Workbrands in Eindhoven door Interieurbeplanting De Klerk

Campus 013 in Tilburg door Copijn Groenaanleg en Beheer

Erasmus MC in Rotterdam door Van der Tol

Aedes Real Estate/Hyatt Regency Spinoza in Amsterdam door Sempergreen Vertical Systems

Deze vier genomineerde projecten zijn mooie voorbeelden van interieurbeplanting in totaal verschillende gebouwen. Ze tonen elk op een eigen wijze aan dat levend groen positief en duurzaam kan bijdragen aan de totale beleving, sfeer, gastvrijheid, maar ook aan de gezondheid en het welbevinden van de gebruikers.

De bekendmaking en feestelijke prijsuitreiking vinden plaats op donderdag 25 januari 2018 tijdens de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurs in Utrecht. De vier projecten worden dan ook gepresenteerd en toegelicht.

De winnaar van 2017 was Joolz in Amsterdam.