Into Green

Planten in huis, op kantoor, in de klas of in de zorg dragen actief bij aan onze gezondheid, ons welbevinden en ons concentratievermogen. Hierdoor worden we niet alleen gezonder en gelukkiger, maar worden er ook kosten bespaard. Denk aan ziekteverzuim, leerprestaties, gedragsproblemen, luchtfiltering of medicijngebruik. Binnen de branche is dit bekend maar hoe breng je deze kennis naar een breder publiek?

On- en offline

Into Green is een initiatief van brancheverenigingen VGB en VHG met als doel deze kennis over groen en hoe dit bijdraagt aan welzijn, gezondheid en geluk breed onder de aandacht te brengen. Into Green ontwikkelt online en offline activiteiten. Het online magazine is opgezet om mensen te inspireren en kennis te vertalen naar begrijpbare artikelen en cases. Groen wordt niet alleen vanuit ‘sfeer’ benaderd maar ook vanuit het gezondheidsaspect. Onze ambitie is om steeds nieuwe groepen te informeren en te interesseren voor het onderwerp. Denk aan architecten, HRM managers, MVO experts maar ook stylisten en mensen die werken in de sectoren zorg en onderwijs. De website is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Productschap Tuinbouw.

Ook offline ambiëren we om de ontmoeting van nieuwe doelgroepen met de mogelijkheden en eigenschappen van groen te faciliteren. Groen wordt nog te vaak gezien als extra, en niet als wezenlijk onderdeel van menselijk welbevinden. Voorbeelden hiervan zijn het Buildin’green congres of onze begeleiding van de crowdfundcampagne van de groene wanden bij montessorischool Floriande.

De mensen achter Into Green

Naam Functie
Marc Custers vakgroepsecretaris VHG
VHG, vakgroep interieurbeplanting
De Molen 30,
3994 DB  Houten
Manon Velthuis beleidsmedewerker VGB
MVelthuis@vgb.nl
VGB
Turfstekerstraat 63
1431 GD AALSMEER
Marieke Karssen projectleider Into Green en eindredactie website
Alberthe Papma Research, social media en redactie

Doe mee met Into Green

Kennis promoten, inspiratie bieden, en dus ook kennis en kennissen delen. Daar gaat Into Green over en iedereen is welkom. Want, samen worden we wijzer en kunnen we anderen pas echt wijzer maken. Pas als we samen deze kennis over groen promoten, komt de boodschap ècht aan. Ook als je juist vragen hebt over groen, stel ze gerust. Wij hebben een complete achterban vol antwoorden.

Bekijk ook onze partners. Als je met jouw bedrijf ook partner van Into Green wil worden, neem dan gerust contact met ons op.

Hoe kun je ons volgen en bereiken?

Je kunt ons bereiken op , je kunt je abonneren op onze nieuwsbrief (rechterbalk) of volgen op

Partners

Branchevereniging VHG
Branchevereniging VGB
EILO
Productschap Tuinbouw
meer partners

De infographic

Wat doen planten voor ons

Planten kunnen overal

Planten kunnen overal