Hyatt Regency Hotel

Sempergreen Vertical Systems is met de groene lobby van het Hyatt Regency Spinoza de winnaar van de competitie Interieurbeplanting van het Jaar 2018.

Arnoud de Romph heeft gisteren tijdens de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurs in Utrecht de prijs in ontvangst genomen. Dit project is niet alleeen om het resultaat, maar ook vanwege de aanpak een inspirerende winnaar.

 Integraliteit is kernwoord

Het 5-sterrenhotel Hyatt Regency Spinoza is gevestigd in de ‘groene’ plantagebuurt in Amsterdam-Centrum. De link met de omgeving en de visie van de projectontwikkelaar dat ‘functioneel groen moet’ bij een hotel van dit niveau maken dit project tot een kloppend geheel. De lange vitale groene wand in de hotellobby zorgt voor een prettige, luxe multifunctionele ruimte voor hotelgasten, congresgangers en buurtbewoners.

Hyatt Regency Hotel

Eindoordeel is lovend

De jury stelt als eindoordeel: “Projectontwikkelaar Aedes Real Estate heeft visie en werkt met partijen die deze visie kunnen verwezenlijken. Sempergreen Vertical Systems is gekozen als een gespecialiseerde leverancier en zeer ervaren interieurbeplanter. De samenwerking heeft tot een prachtig resultaat geleid, zowel bij oplevering alsook voor de komende jaren. De interieurbeplanting en de groene wand zijn een essentieel onderdeel van de beoogde duurzame kwaliteit. De wand straalt huiselijke gastvrijheid uit en is – in de woorden van de hoteleigenaar – een echte blikvanger en ‘conversation starter’: ideaal voor in een hotellobby.”

De prijs helpt om binnengroen breed te agenderen

De landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar (IvhJ) van branchevereniging VHG zet binnengroen op de agenda door de grote toegevoegde waarde ervan te laten zien. Allevier de genomineerde projecten zijn mooie voorbeelden van interieurbeplanting in totaal verschillende gebouwen. Ze tonen elk op een eigen wijze aan dat levend groen positief en duurzaam kan bijdragen aan de totale beleving, sfeer, gastvrijheid, maar ook aan de gezondheid en het welbevinden van de gebruikers. Naast deze inzending waren ook genomineerd: