Groene wanden vormen een haalbare, betaalbare en praktische oplossing om snel schone lucht in klaslokalen te brengen. En de nieuwste generatie groene wanden is ook nog eens ‘vakantieproof’. Ze hoeven maar eens in de twee weken water! Hoog tijd dus, dat meer scholen zo’n wand in de klas krijgen.
In het project ‘Groene wanden in de klas in Haarlemmermeer’, doen 10 basisscholen, de gemeente Haarlemmermeer, een leverancier van plantenwanden en Into Green ervaring op met zo’n moderne, praktische wand. We doen onderzoek naar de luchtkwaliteitsverbetering, we monitoren of watergeven inderdaad maar eens per zes weken moet, we proberen een hartstikke leuk technisch lespakket van het bedrijf Plant-e uit, we checken met vier afstudeerders van het Wellant college/Groen onderwijscentrum of de planten blijven leven en blijven hangen en als wij vinden dat het allemaal Into Green goed, herhaalbaar en betaalbaar is, dan helpen wij de eerste groep scholen die zich bij ons meldt, op weg met het crowdfunden van hun eigen plantenwand in de klas.
Help, crowdfunden, wat is dat?
Crowdfunden is helemaal hip, maar veel mensen weten nog niet precies wat het is. Achter het dure Engelse woord is crowdfunden eigenlijk heel simpel. In dit geval zeg je als school: wij willen graag in al onze 8 of 10 klaslokalen zo’n gezonde groene wand. Dat gaat ons rond de 2000 euro per klaslokaal kosten en dat geld hebben wij niet. Maar, als alle ouders, opa’s, oma’s, neven en nichten, buren en vrienden een beetje meebetalen, dan is het geld zo bij elkaar gebracht.
Crowdfunding sites helpen dan om dat betalen te regelen en eventuele beloningen af te handelen. Als iemand bijvoorbeeld 100 euro doneert, wat krijgt hij of zij dan voor beloning? Daar moet je als school even over nadenken en dan kan die site helpen om dat allemaal te organiseren.
Hoe kan jouw school meedoen?
De eerste scholen die zich bij ons melden met serieuze belangstelling helpen wij onderweg met hun crowdfundingproject. Alles wat we daar dan weer samen leren, geven we weer door aan andere scholen en daarna zou iedere school het prima zelf moeten kunnen doen.
Dat is het idee. Dus, als je hierin mee wil doen, meld je dan snel bij info@intogreen.nl. Wie weet ben je wel een van de eersten die zich met een serieuze vraag bij ons meldt.